Suklainen ketokääretorttu (Choclate Keto Cake Roll)

Kääretortut ovat olleet ilahduttavasti nosteessa viimeisen vuoden aikana, eikä syyttä! Kääretorttu on arjen ja juhlan moniottelija, jonka ehdoton vahvuus on, että se on helppotekoinen ja nopeasti valmistuva herkku, joka sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. Kääretortun voi tarjota rennosti sellaisenaan, koristeltuna juhla-asuun, leivoksina tai jopa kakkuna, kun nostat palat pystyyn vierekkäin. Suklaisen ketokääretortun valmistumiseen tarvitset vain muutamia raaka-aineita ja torttu on maultaan ihanan täyteläinen sekä rakenteeltaan samettisen pehmeä. Kääretorttu säilyy hyvin jääkaapissa useampia päiviä ja sen voi myös pakastaa myöhempää tarvetta varten. Ohje on suunniteltu puolikkaaseen uunipeltiin, joten tuplaathan ohjeen koko pellilliseen.

Suklainen ketokääretorttu (Choclate Keto Cake Roll)

(18 pientä palaa / small pieces)

Pohja (Flat cake):

3 luomumunaa (organic eggs)

½ dl karppisokeria (erythritol)

½ tl leivinjauhetta (½ tsp baking powder)

½ dl mantelijauhoa (almond flour)

½ dl tummaa kaakaojauhetta (cocoa powder)

Täyte (Filling):

1 dl kermaa (heavy cream)

50 g tummaa suklaata 80 -90% (very dark choclate)

125 g mascarponea (mascarpone cheese)

  1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja karppisokeri sähkövatkaimella kuokeaksi vaahdoksi. (Whisk together room tempreture eggs and sweetener.)
  2. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne munavaahtoon. Sekoita nopeasti vatkaimella tasaiseksi. (Combine the dry ingredients. Add to the egg mixture and mix well.)
  3. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille (20 x 35 cm) Huom! puolikas uunipelti. (Pour the batter into baking tray that is topped with baking paper.)
  4. Paista 175 asteessa kiertoilmalla tai 200 asteessa tasalämmöllä n. 10 min. (Bake in 200 degrees for 10 minutes.)
  5. Kumoa pohja toiselle sokeroidulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi. (Sprinkle some erythritol onto another baking paper and place the cake on it. Remove the paper on top.)
  6. Vaahdota kerma. Paloittele suklaa ja sulata varoen esim. mikrossa. Lisää mascarponen joukkoon sähkövatkaimella sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto. (Whip the cream. Melt the choclate and then mix with mascarpone. Finally fold in the cream.)
  7. Levitä täyte tortulle. Kääri rullaksi. Jos haluat tortusta paksumman ja enemmän kierroksia, kääri lyhyeltä sivulta. (Spread the choclate filling onto the cake. Roll. Cut into pieces.)

Makrot (macros) / pala (piece):

HH (carbs) 1,6 g, Prot 2,5 g, Rasva (fat) 7,5 g

Kcal / pala (piece): 85

5 thoughts on “Suklainen ketokääretorttu (Choclate Keto Cake Roll)

  1. Päivitysilmoitus: Ketotiramisu
  2. Hei, osaatko sanoa pystyykö tuon karppisokerin tilalla käyttämään steviaa? En ole leiponut vielä mitään Ketoherkkuja ja ei ole kokemusta kuinka nuo käyttäytyy?

    Tykkää

    1. Aito steviajauhe ei toimi leivonnassa yhtä hyvin ja sen annostelu on erilainen. Stevia sweet crystal toimii samaan tapaan karppisokerin kanssa, mutta se tosiaan onkin pääosin erytritolia, kuten karppisokerikin. Pakkauksissa on yleensä hyvät ohjeet siihen missä suhteessa niitä annostellaan.

      Tykkää

  3. Tämä ohje toimisi varmaan hyvin myös perinteiseen unelmatorttuun, jossa täytteenä makeutettua voita?

    Tykkää

  4. Heip!
    Onnistuiskohan tällä ohjeella tehdä perinteinen kakkupohja myös vai tarviiko jotain muuttaa?
    Itse ennen ketoilin ja tämä sieltä tuttu, nyt tarvii gluteenitonta kakkupohja ja tämä muistui mieleeni 🙂

    Tykkää

Vastaa