Mehevä siemenpeltileipä (Moist keto flat bread)

Olen kokeillut useampia erilaisia ketoleipäohjeita nopeista, kuohkeista mikrosämpylöistä pitkään paistettaviin tiiviisiin vuokaleipiin ja kaikille niille on paikkansa. Tällä ohjeella leivot sopivasti rouheisen ja silti sisältä kostean pehmeän leivän, jossa on todella vähän hiilihydraatteja (vain 1,9 g / iso pala). Tämä leipä ei maistu lainkaan munalle ja leivän makuun voi vaikuttaa valitsemalla jauhoseokseen itselleen mieluisimpia siemeniä. Pellavansiemeniä kannattaa käyttää kohtuudella, sillä niistä tulee leipään helposti karvas maku. Auringonkukan-, kurpitsan- ja seesaminsiemenet ovat omia suosikkejani.

Ohjeesta tulee sopiva määrä n. puoleen 60 cm: leveän uunin uunipeltiin, jos siis haluat leipoa samalla kertaa koko pellillisen, kannattaa ohje tuplata. Peltileipien hyvä puoli on siinä, että ne paistuvat nopeasti ja kerralla saa siemenleipää useammalle päivälle. Ylimääräinen leipä kannattaa pakastaa heti sen jäähdyttyä valmiiksi paloiksi leikattuna. Ketoleipää ei kuitenkaan kannata puputtaa päivittäin, vaan pitää se niitä tilanteita varten, kun leivän himoa on vaikea vastustaa.

Mehevä siemenpeltileipä (Moist keto flat bread)

(8 isoa palaa / big pieces)

3 dl siemeniä jauhettuna (mixed seeds, grinded)

2 ½ dl mantelijauhoa (almond flour)

1 rkl psyllium (1 tbsp psyllium)

1 tl leivinjauhetta (1 tsp baking powder)

3 luomumunaa (organic eggs)

1 ½ dl voita sulatettuna (butter, melted)

1 dl vettä (water)

Pinnalle (To spinkle on top):
sormisuolaa (finger salt)

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen, kiertoilmalla 200. (Preheat the oven in 225.)
  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa. (Mix dry ingredient in a bowl.)
  3. Lisää munat, voisula ja vesi. Sekoita tasaiseksi. (Add eggs, melted butter and water. Stir until throughly combined.)
  4. Levitä taikina tasaisesti ½ leivinpaperille uunipellin kokoiseen vuokaan tai puolelle uunipellistä. Ripottele pinnalle suolaa. (Spread the batter evenly on baking tray. Sprinkle salt on top.)
  5. Paista 225 asteessa n. 12 min. Leikkaa paloiksi. (Bake for 12 minutes.)

Makrot (macros)/ pala (piece)
HH (carbs) 1,9 g, Prot 13 g, Rasva (fat) 34 g

Kcal / pala (piece): 367

5 thoughts on “Mehevä siemenpeltileipä (Moist keto flat bread)

  1. Kiitos, tästä tuli hyvä kun ”leipänälkä” iski! Käytin paahdetut auringonkukkasiemenet, chia-siemenet ja pellavarouhetta. Pidin uunissa pitempään, noin 16 min.

    Tykkää

  2. Kiitos loistavasta ohjeesta! Olen tuunaillut pari asiaa ohjeesta: siemenet (kurpitsan-, auringonkukan-, pellavan-, chia-siemenet) jätän kokonaisiksi ja teen annoksesta kaksi pellillistä siemennäkkäriä.

    Tykkää

Vastaa