Ketosiemenvuokaleipä (Keto seed bread)

Mikäli olet rouheisten, tiiviiden siemenleipien ystävä, on tämä ohje ehdottomasti suosikkiainesta helppoutensa, kuohkean rouheisen rakenteensa ja hintansa puolesta. Vaikka leivässä on paljon kananmunaa, se ei juurikaan maistu läpi. Käytin leivän tekoon Risentan siemennäkkärisekoitusta, missä on siis erilaisia siemeniä, eikä muuta. Näin välttyy ostamasta useita siemenpusseja, etenkin jos siementen kulutus ei ole kovin suurta. Näppärä tuote muutenkin jogurtin tai salaattien päälle ripoteltavaksi ja 350 g pussin hinta oli kolmen euron kieppeillä.

Ketosiemenvuokaleipä (Keto seed bread):

(n. 18 viipaletta (slices) / leipä (bread))

6 luomumunaa (organic egg)

½ dl öljyä (oil)

1 tl suolaa (1 tsp salt)

4 dl siemensekoitusta (mixed seeds)
(Risenta chia-siemennäkkileipäsekoitus)

1 rkl psylliumia (1 tbsp psyllium)

  1. Sekoita kaikki ainekset kulhossa tasaiseksi. Seoksen kuuluu olla melko juoksevaa. (Mix all the ingredients in a bowl. Mixture is supposed to be runny at this point.)
  2. Kaada seos hyvin voideltuun tai leivinpaperoituun leipävuokaan, n. 10 x 20 cm. (Pour the mixture in bread tin that is well buttered or covered with baking paper.)
  3. Paista uunin keskiosassa 150 asteessa 1 h 30 min. (Bake in 150 degrees for 1 h 30 min.)

Makrot (macros) / viipale (slice):
HH (carbs) 2,3 g, Prot 4,7 g, Rasva 9,2 g

Kcal / viipale (slice): 115

3 thoughts on “Ketosiemenvuokaleipä (Keto seed bread)

    1. Hei, no mihinhän ihmeeseen valmistusohje on kadonnut? :O Kiitos viestistä, kirjoittelen pikimmiten valmistusohjeen paikalleen.

      Tykkää

Vastaa