Lihapullat kermakastikkeessa ja kukkakaalimuusi

Lihapullat ja perunamuusi on suomalaisten arkiruokaklassikko. Yksinkertaiset asiat monesti onkin parhaita, kun raaka-aineiden omat hienot maut pääsevät parhaiten oikeuksiinsa. Perunamuusi ei tietenkään ketogeeniselle ruokavaliolle sovi, mutta voin kanssa soseutettu kukkakaalimuusi on vähintään yhtä hyvä, ellei jopa parempi vaihtoehto kermaisten lihapullien kaveriksi:). Näin lapsiperheessä perinteiset suomalaiset kotiruoat toivotetaan tervetulleeksi arkena ja juhlana!

Lihapullat-kermakastikkeessa ja kukkakaalimuusi

(4 annosta)

Lihapullat:

400 g rasvaista jauhelihaa

1 tl suolaa

muutama rouhaisu musta- ja maustepippuria

50 g parmesaania

1 muna

Paistamiseen ja kastikkeseen:

30 g voita

½ lihaliemikuutio

2 dl kuohukermaa

Kukkakaalimuusi:

500 g kukkakaalia keitettynä

50 g voita

1 dl ruohosipulia hienonnettuna

½ tl suolaa

Tarjoiluun: vihersalaattia

  1. Sekoita lihapullien raaka-aineet kulhossa tasaiseksi massaksi. Pyörittele massasta pullia vedellä kostutetuin käsin. Paista pullat pannulla voissa.
  2. Murenna pannulle liemikuutio ja lisää kerma. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti.
  3. Soseuta keitetty kukkakaali voin kanssa muusiksi. Mausta ruohosipulilla ja suolalla.

Makrot / annos:

HH 6 g, Prot 29 g, Rasva 56 g

8 thoughts on “Lihapullat kermakastikkeessa ja kukkakaalimuusi

  1. Hei! Mikähän minulla meni pieleen, kun lihapullista tuli sitkeitä, jotenkin maksamaisia? Parmesaanin tilalle laitoin oltermannia, ja paistoin 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

    Tykkää

    1. Hei, sitkeyteen on varmaankin syynä juuri tuo oltermanni. Se muuttuu sulaessaan kovan kumiseksi, eikä siis ole parhaimmillaan tällaisessa käytössä. Kotimaisista juustoista emmental sopisi paremmin mureketaikinan joukkoon.

      Tykkää

  2. Tulipa hyviä. Pikkuisen arvelutti kun ei sipulia ollenkaan ohjeessa, mutta eipä sitä kaivannutkaan. Kiitos taas kerran.

    Tykkää

  3. Huijja ku oli hyvvää…kanajauhelihasta ja lisäsin mausteeksi paprikajauhetta ja sipulijauhetta…meni kyl kieli….johonni…kiitos tästä sun blokista…viikon oon ollu ketovaliolla…vapaapäivinä leivon leipää, pullaa ja ruokaa viikoksi ettenpäin…heleppoa ku heinänteko.. t.merja oulusta 🙂 …joskus vuosii sit ollu viimeks ja ny aattelin et jatkos mennään näin…olo iha eri ku aiemmin…

    Tykkää

  4. Vau kuinka hyvää!! Olen kaivannut perunamuusia, ja tästä tuli välittömästi uusi lemppari! Maku on toki erilainen mutta niin hyvää! Aivan taivaallista. Kastikkeesta tuli hieman ”öljyinen” kun se oli hetken aikaa seissyt pannulla, mutta saatoin laittaa liikaa voita… Makua se ei kyllä haitannut! Ja lihapullat olivat parhaita mitä olen koskaan tehnyt! Kiitos reseptistä!

    Tykkää

Vastaa